Tipje van de sluier:

De Osse Kwis Zomereditie Uitleg:

27 december is al enkele jaren de datum dat heel Oss ’s avonds aan het kwissen slaat. Dit jaar organiseren we voor het eerst een speciale onlinezomereditie via een spetterende liveshow vanuit De Lievekamp precies op 27 juni.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je schrijft je in via de site van De Osse Kwis met een team dat bestaat uit 2 tot ? personen. Deelname kost 10 euro. Er zijn zoals altijd ook nu mooie prijzen te winnen voor de beste teams. Vanzelfsprekend houden we ons aan de regels vanuit het RIVM. Dat betekent dat je geen kwisboekje op hoeft te halen maar dat de vragen in de liveshow gesteld worden en dat je ze binnen een bepaalde tijd online moet insturen. Zijn je antwoorden te laat binnen dan tellen ze helaas niet mee.

Je krijgt steeds een deel van de show te zien met daarin de vragen. Die schrijf je even op een kladblaadje. Na elke ronde komen de vragen uit die ronde online beschikbaar. In een speciaal digitaal formulier vul je de antwoorden vanaf je kladblaadje in. Als de lijst wordt vrijgegeven heb je steeds 15 minuten om de antwoorden over te nemen en in te sturen.

De jury controleert vervolgens de antwoorden en telt de punten bij elkaar op. In combinatie met creatieve oplossingen en een doe-opdracht wordt aan het einde van de avond de winnaar bekend. Zij krijgen aan het einde van de avond een bezoekje van de jury die live de gewonnen prijs komt overhandigen.

Net als in de wintereditie krijg je nu ook vragen over muziek, geschiedenis, sport, algemeen en natuurlijk over Oss. En natuurlijk zorgen we voor een verrassende en creatieve doe-opdracht. De avond start om 20.00 uur. Wij hopen op veel deelnemende teams!